Hévíz, Fortuna u 22.
térkép/map/karta
+36 (20) 926 2888;
+36 (20) 971 6915
info@casafortuna.hu

        

Talp-reflexzóna masszázs

 

Gyógyulást segítő talpmasszázs

Árlistánk

A gyógyulást segítő talpmasszázs egy több évszázados holisztikus gyógymód, már az ősi egyiptomi gyógyászatban is alkalmazták.

Holisztikus szemlélete abból fakad, hogy az egyént többnek tekinti, mint tünetek együttese, az egészséget pedig sokkal többnek, mint betegségek hiánya.
Magyarországon a talp mikro rendszeréről először a nyolcvanas évek elejétől lehetett hallani.
A test minden részének és funkciójának van egy megfelelő reflexpontja a végtagokon, leginkább a lábfejen és a talpakon – ezeken a helyeken csoportosulnak a rendkívül érzékeny idegvégződések.

A talp masszázsával (reflexek kiváltásával) -a rendkívül gazdag érzőideg ellátásunk révén– enyhíteni tudjuk a feszültséget, megszüntetni az elzáródásokat és meggyógyítani a test számos betegségét, növelni az egyes szervek energiaszintjét.
A talpunkon megtalálható egész szervezetünk holografikus lenyomata, mely diagnosztikai szempontból is nagyon fontos, hiszen lábfejünkről az egyes szervek helytelen működése leolvasható.
A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag lerakódó helyei. Ha a káros anyagcsere termékek a helytelen táplálkozás, életmód következményeként felszaporodnak a szervezetben, szervekben és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak és a reflexzónákban lerakódások képződnek, a szervezetben energiablokádok alakulnak ki.

Cél: a lerakódások elmasszírozása, ezáltal a szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk, az energiablokádokat feloldjuk, serkentjük a vérkeringést –a sejtanyagcsere felgyorsul– ezáltal a méreganyagok, salakanyagok könnyebben kiválasztódnak.

Összegezve: a talp masszírozása az egész szervezet működésére szabályozó, kiegyenlítő, harmonizáló hatással van, valamint kiválóan alkalmas megelőzésre, frissítésre, regenerálásra.

Mindig személyre szabott, minden embert külön-külön figyelembevevő kezelést alkalmazunk - különös tekintettel az életkorra, fizikai–pszichikai állapotra, így a helyes alkalmazásnak köszönhetően a talpmasszázsnak nincs káros mellékhatása..
A talpmasszázs a parányi csecsemőktől az idősekig mindenkire jótékony hatással van.

Frissítő talpmasszázst csak egészséges emberen lehet végezni, a gyógyulást segítő talpmasszázst (reflexológia) beteg emberen is, figyelembe véve azt, hogy az adott betegnek mit bír el a szervezete.

A kezelés időtartama átlagban 40–60 perc (20-30 perc/láb)

Gyakoriság: naponta 1 alkalom, hetente 2x-eri masszázs javasolt tekintettel az egyén fizikai állapotára, így a kezelések között hagyunk időt a szervezet öngyógyító erőinek aktivizálására.

A reflexzónamasszázs az alábbi esetekben javasolt
- megelőzés, karbantartás, frissítés
- betegséggyógyítás
- gyógyszerérzékenység
- testi–lelki görcsoldás, lazítás
- általános és helyi fájdalomcsillapítás
- diagnosztizálás, feltérképezés

A talpmasszázs az alábbi esetekben ellenjavallt, nem alkalmazható
- gombás láb
- a lábon található sebek
- a láb törése, láb ficama
- a láb üszkösödése
- csontlágyulás
- csontvelőgyulladás
- visszérgyulladás
- agyvérzés, agyrázkódás, infarktus
- hasi katasztrófa
- gége ödéma
- eszméletlen beteg
- méhen kívüli terhesség
- veszélyeztetett terhesség
- mélyvénás trombózis
- heveny gyulladás a visszerekben
- orbánc
- lábszárfekély
- üszkösödés
- nagy kiterjedésű láb és kéz ekcéma
- nyílt seb
- égés kézen, lábon
- fertőző betegségek
- törés
- AIDS
- nemi betegségek
- műtét után 3-6. hét
- sugár– és kemoterápia
- magas láz 38,5 C felett


Jogi utasítás: A gyógyulást elősegítő talpmasszázs (reflexzóna masszázs) aktiválja az öngyógyító erőket, valamint pozitívan befolyásolhatja az orvosi kezeléseket, illetve gyógyítási folyamatokat gyorsíthat fel. A kezeléseken való részvétel saját felelősségre történik és nem helyettesíti sem a diagnosztizálást, sem az orvosi vagy természetgyógyászati ellátást. Gyógyulási ígéretek nem jelenthetők ki és az orvosi értelemben vett gyógyulás nem feltételezhető.

 

Talpmasszázs gyermekeknek

Árlistánk

A gyermeki test és lélek egészen más energiákat hordoz, mint a felnőtté.
A gyermekben még tiszta és intenzív a be-, és kiáradás, a test alapregulációját nem szorítják kényszerhelyzetbe a felnőttvilág korlátai.
A környezet hatásai azonban, az idő múlásával benne is lenyomatot hagynak. Amivel nem bír megküzdeni, arra betegséggel reagál.
Fontos elmondani, hogy –főleg a– 7 év alatti gyermek testi bajai az édesanya lelki panaszait tükrözik.
A gyermek kezelésével egyidejűleg nagyon lényeges az anyával is foglalkozni.

Kiemelt jelentőségű, hogy a betegséget ne tekintsük ellenségnek, a gyermek tudatalattija nagyon fontos mondanivalóval telt meg, melyet eredményesebb természetes gyógymódokkal, alternatív megközelítéssel feloldani, mint a testet gyógyszerekkel, kemikáliákkal mérgezni.

Természetesen vannak esetek, amikor a klinikai orvoslás megoldási lehetőségeihez folyamodunk, ám előbb érdemes a szervezet öngyógyító mechanizmusát felhasználva kiutat keresni. A gyermek így nem a gyógyszerek bevételét tekinti majd természetesnek, hanem a valódi megoldást nyújtó, öngyógyító folyamatok erősítését.

A talpmasszírozás, a harmonizáció eszköze. Mivel a finomenergiák a gyermekben magas szinten működnek, a hatás könnyebben és gyorsabban jelentkezhet, mint adott esetben a felnőttnél.

A reflexológia az érintés csodás erejét kihasználva, megnyugtató légkört teremt, s miközben a kis talpat kezeljük, pszichésen is fel tud oldódni, hisz kellemes hatások érik.
A talpacskák reflexpontjait érő ingerek könnyen és gyorsan eljutnak a központi idegrendszerhez, majd a megfelelő ideg-, hormon-, és immunválasz visszairányul a perifériákra. Beindítva ezzel a test természetes regulációját, kiegyensúlyozó folyamatait.

A reflexológia a megelőzés eszköze is, ezért ahol nincs gond, ott is érdemes évente/félévente egy kúrát igénybe venni.

A valódi megelőzés azonban az, ha időt és figyelmet szánunk a gyermekre, hogy lelkivilágának kérdéseit ne a tudat mélyére nyomja, hanem szabadon elmesélhesse és arra lehetőség szerint megnyugtató választ kapjon. Ezt minőségi időnek nevezik. Amikor a figyelem, bár időtartama nem hosszú (legyen akár csak fél óra), ám kizárólagos, csak a gyermekre koncentrál.


Jogi utasítás: A gyógyulást elősegítő talpmasszázs (reflexzóna masszázs) aktiválja az öngyógyító erőket, valamint pozitívan befolyásolhatja az orvosi kezeléseket, illetve gyógyítási folyamatokat gyorsíthat fel. A kezeléseken való részvétel saját felelősségre történik és nem helyettesíti sem a diagnosztizálást, sem az orvosi vagy természetgyógyászati ellátást. Gyógyulási ígéretek nem jelenthetők ki és az orvosi értelemben vett gyógyulás nem feltételezhető.