Hévíz, Fortuna u 22.
térkép/map/karta
+36 (20) 926 2888;
+36 (20) 971 6915
info@casafortuna.hu

        

Masszázsok

Árlistáink

Frissítő teljes testmasszázs
Frissítő hátmasszázs
Ayurvédikus indiai olajos masszázs
Globális nyirokmasszázs

Gyógyulást elősegítő talpmasszázs
Talpmasszázs gyermekeknek

Frissítő teljes testmasszázs


Ezen masszázs alkalmazása során elsősorban az izmok, izomcsoportok fáradtságának, merevségének, görcsösségének megszüntetésére törekszünk. Az izmok regenerációját, teljesítőképességét fokozzuk. A vérkeringés általános fokozásával bizonyos mértékig pótolni hivatott az aktív testmozgást.

A masszázst gyógynövény tartalmú izomlazító krémmel vagy olajjal végezzük. 

 

Frissítő hátmasszázs

Árlistánk

Ezen masszázs alkalmazása során elsősorban az izmok, izomcsoportok fáradtságának, merevségének, görcsösségének megszüntetésére törekszünk.

Az izmok regenerációját, teljesítőképességét fokozzuk. A vérkeringés általános fokozásával bizonyos mértékig pótolni hivatott az aktív testmozgást.

A masszázst gyógynövény tartalmú izomlazító krémmel vagy olajjal végezzük.

 

 

 

 

Ayurvédikus indiai olajos masszázs

Árlistánk

Az Ayurvéda egy szanszkrit kifejezés, mely kifejezésben két szó rejtőzik: az ayu és a véda, azaz az élet és a tudás. India ősi gyógymódja, amelyből merített már Hippokratész és a kínai gyógyítók is, nem pusztán a betegségek gyógyításához ad útmutatást, hanem az egészség és a jó kedély megőrzéséhez, illetve a hosszú élethez is.
Az Ayurvédát holisztikus megközelítés jellemzi, azaz úgy tekint az emberre , mint a test, az elme és a lélek egységére. Minden betegben az egyénit látja és kezeli. 
Az Ayurvédikus Indiai Olajos masszázs egy az egész testet érintő, preventív – gyógyító tevékenység. Elméleti alapját a testet behálózó láthatatlan energiavonalak (meridiánok) képezik. A meridiánokban huszonnégy órás ciklusban energia áramlik. Az Indiai olajos masszázs ezen energia mozgásaival kapcsolatos, s elsősorban relaxáció céljából alkalmazzuk, amikor a személy szervezetét erős stressz hatás éri. 
Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki. 
A masszázs során a testi, lelki, érzelmi feszültségek mérséklésére, oldására törekszünk. 
A kezelés nagyon kellemes, lazító hatású, ideális módszere annak, hogy megszabaduljunk a stressztől és növeljük szervezetünk energiaszintjét. Utána könnyűnek, energikusnak, kreatívnak érezzük magunkat. 

Kiválóan alkalmas:

 • stressz okozta feszültség oldására, testi-lelki harmonizálásra;
 • izületi és gerincbántalmak gyógyítására;
 • reumatikus panaszok enyhítésére;
 • élénkíti a vér- és nyirokkeringést;
 • a test méregtelenítésére;
 • az öngyógyító folyamatok aktivizálására

A masszázst aromás olajokkal végezzük a nagyobb lazító és stressz oldó hatás érdekében. (fürdés után ajánlott kezelés, melyet szauna követhet)

 

Globális nyirokmasszázs

Árlistánk

Az egészségtelen életmód következményeként nagy általánosságban elmondható, hogy a helytelen táplálkozás, mozgáshiány emésztési zavarokhoz, keringési problémákhoz vezethet, melynek eredményeképpen a kiválasztó szervrendszerünk nem képes eltávolítani a méreganyagokat. 
A salak-, illetve méreganyagok testünkből történő eltávolítása azonban kulcsfontosságú egész szervezetünk megfelelő működése szempontjából. A szervezetünk számára haszontalan ”méreg” anyagok eltávolítását, savas anyagok semlegesítését nyirokrendszerünk végzi. 
A nem megfelelő nyirokkeringés következtében a szervezet megbetegszik, visszér, ödéma, narancsbőr alakul ki.
A globális nyirokmasszázs segít mindezen problémák megelőzésében, megszüntetésében, ahol a kötőszövetre gyakorolt nagyon lágy fogástechnikával fokozzuk a nyirok visszaáramlását.
A masszázs hatékonysága növelhető a kezelést követő testtekercseléssel, mely tovább serkenti a szervezet méregtelenítését, a fokozottabb méregtelenítéssel aktivizálja az immunrendszerünket és növeli védekező, öngyógyító erőinket.

Mikor ajánlott a nyirokmasszázs?

 • ödémák kiürítése
 • immungyengeség, visszatérő fertőzések esetén
 • gyulladásoknál
 • trombóziss után
 • allergiáknál
 • méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként
 • krónikus fejfájás esetén
 • alvászavarok, kimerültség, cellulitis
 • fogamzásgátlót szedő hölgyeknek (lehet nem látható felszaporodott szövetközti ödéma)

Nyirokmasszázs menete: (1,5 óra)

 • Nyaki nyirokcsomók kiürítése, kulcscsonti árok
 • Arc, fül, tarkó, nyak
 • Karok (hónalj, felkar, alkar, kéz, ujjak)
 • Mellkas kezelése
 • Has, derék, csípő
 • Lábak elöl (lágyék, comb, térd, lábszár, boka, lábujjak, talp)
 • Lábak hátul (combtő, comb, térdhajlat, lábszár, boka)
 • Tompor
 • Hát

A masszázs során felhasznált olajok: olíva olaj, citrom, levendula, teafa... (nyiroktonizálók, tisztítók, nyák-, nyirokoldók, stimulálók)

 

Gyógyulást elősegítő talpmasszázs

Árlistánk

A gyógyulást segítő talpmasszázs egy több évszázados holisztikus gyógymód, már az ősi egyiptomi gyógyászatban is alkalmazták. 

Holisztikus szemlélete abból fakad, hogy az egyént többnek tekinti, mint tünetek együttese, az egészséget pedig sokkal többnek, mint betegségek hiánya. 
Magyarországon a talp mikro rendszeréről először a nyolcvanas évek elejétől lehetett hallani. 
A test minden részének és funkciójának van egy megfelelő reflexpontja a végtagokon, leginkább a lábfejen és a talpakon – ezeken a helyeken csoportosulnak a rendkívül érzékeny idegvégződések. 

A talp masszázsával (reflexek kiváltásával) -a rendkívül gazdag érzőideg ellátásunk révén– enyhíteni tudjuk a feszültséget, megszüntetni az elzáródásokat és meggyógyítani a test számos betegségét, növelni az egyes szervek energiaszintjét. 
A talpunkon megtalálható egész szervezetünk holografikus lenyomata, mely diagnosztikai szempontból is nagyon fontos, hiszen lábfejünkről az egyes szervek helytelen működése leolvasható.
A lábon lévő reflexzónák a megfelelő szervek salakanyag lerakódó helyei. Ha a káros anyagcsere termékek a helytelen táplálkozás, életmód következményeként felszaporodnak a szervezetben, szervekben és nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak és a reflexzónákban lerakódások képződnek, a szervezetben energiablokádok alakulnak ki. 

Cél: a lerakódások elmasszírozása, ezáltal a szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk, az energiablokádokat feloldjuk, serkentjük a vérkeringést –a sejtanyagcsere felgyorsul– ezáltal a méreganyagok, salakanyagok könnyebben kiválasztódnak.

Összegezve: a talp masszírozása az egész szervezet működésére szabályozó, kiegyenlítő, harmonizáló hatással van, valamint kiválóan alkalmas megelőzésre, frissítésre, regenerálásra. 

Mindig személyre szabott, minden embert külön-külön figyelembevevő kezelést alkalmazunk - különös tekintettel az életkorra, fizikai–pszichikai állapotra, így a helyes alkalmazásnak köszönhetően a talpmasszázsnak nincs káros mellékhatása.. 
A talpmasszázs a parányi csecsemőktől az idősekig mindenkire jótékony hatással van. 

A kezelés időtartama átlagban 40–60 perc (20-30 perc/láb) 

Gyakoriság: naponta 1 alkalom, hetente 2x-eri masszázs javasolt tekintettel az egyén fizikai állapotára, így a kezelések között hagyunk időt a szervezet öngyógyító erőinek aktivizálására.

A reflexzónamasszázs az alábbi esetekben javasolt
- megelőzés, karbantartás, frissítés
- betegséggyógyítás
- gyógyszerérzékenység
- testi–lelki görcsoldás, lazítás
- általános és helyi fájdalomcsillapítás
- diagnosztizálás, feltérképezés

A talpmasszázs az alábbi esetekben ellenjavallt, nem alkalmazható
- gombás láb
- a lábon található sebek
- a láb törése, láb ficama
- a láb üszkösödése
- csontlágyulás
- csontvelőgyulladás
- visszérgyulladás
- agyvérzés, agyrázkódás, infarktus
- hasi katasztrófa
- gége ödéma
- eszméletlen beteg
- méhen kívüli terhesség
- veszélyeztetett terhesség
- mélyvénás trombózis
- heveny gyulladás a visszerekben
- orbánc
- lábszárfekély
- üszkösödés
- nagy kiterjedésű láb és kéz ekcéma
- nyílt seb
- égés kézen, lábon
- fertőző betegségek
- törés
- AIDS
- nemi betegségek
- műtét után 3-6. hét
- sugár– és kemoterápia
- magas láz 38,5 C felett


Jogi utasítás: A gyógyulást elősegítő talpmasszázs (reflexzóna masszázs) aktiválja az öngyógyító erőket, valamint pozitívan befolyásolhatja az orvosi kezeléseket, illetve gyógyítási folyamatokat gyorsíthat fel. A kezeléseken való részvétel saját felelősségre történik és nem helyettesíti sem a diagnosztizálást, sem az orvosi vagy természetgyógyászati ellátást. Gyógyulási ígéretek nem jelenthetők ki és az orvosi értelemben vett gyógyulás nem feltételezhető.

 

Talpmasszázs gyermekeknek

Árlistánk

A gyermeki test és lélek egészen más energiákat hordoz, mint a felnőtté. 
A gyermekben még tiszta és intenzív a be-, és kiáradás, a test alapregulációját nem szorítják kényszerhelyzetbe a felnőttvilág korlátai. 
A környezet hatásai azonban, az idő múlásával benne is lenyomatot hagynak. Amivel nem bír megküzdeni, arra betegséggel reagál. 
Fontos elmondani, hogy –főleg a– 7 év alatti gyermek testi bajai az édesanya lelki panaszait tükrözik. 
A gyermek kezelésével egyidejűleg nagyon lényeges az anyával is foglalkozni.

Kiemelt jelentőségű, hogy a betegséget ne tekintsük ellenségnek, a gyermek tudatalattija nagyon fontos mondanivalóval telt meg, melyet eredményesebb természetes gyógymódokkal, alternatív megközelítéssel feloldani, mint a testet gyógyszerekkel, kemikáliákkal mérgezni. 

Természetesen vannak esetek, amikor a klinikai orvoslás megoldási lehetőségeihez folyamodunk, ám előbb érdemes a szervezet öngyógyító mechanizmusát felhasználva kiutat keresni. A gyermek így nem a gyógyszerek bevételét tekinti majd természetesnek, hanem a valódi megoldást nyújtó, öngyógyító folyamatok erősítését.

A talpmasszírozás, a harmonizáció eszköze. Mivel a finomenergiák a gyermekben magas szinten működnek, a hatás könnyebben és gyorsabban jelentkezhet, mint adott esetben a felnőttnél. 

A reflexológia az érintés csodás erejét kihasználva, megnyugtató légkört teremt, s miközben a kis talpat kezeljük, pszichésen is fel tud oldódni, hisz kellemes hatások érik. 
A talpacskák reflexpontjait érő ingerek könnyen és gyorsan eljutnak a központi idegrendszerhez, majd a megfelelő ideg-, hormon-, és immunválasz visszairányul a perifériákra. Beindítva ezzel a test természetes regulációját, kiegyensúlyozó folyamatait. 

A reflexológia a megelőzés eszköze is, ezért ahol nincs gond, ott is érdemes évente/félévente egy kúrát igénybe venni. 

A valódi megelőzés azonban az, ha időt és figyelmet szánunk a gyermekre, hogy lelkivilágának kérdéseit ne a tudat mélyére nyomja, hanem szabadon elmesélhesse és arra lehetőség szerint megnyugtató választ kapjon.  Ezt minőségi időnek nevezik. Amikor a figyelem, bár időtartama nem hosszú (legyen akár csak fél óra), ám kizárólagos, csak a gyermekre koncentrál.

Jogi utasítás: A gyógyulást elősegítő talpmasszázs (reflexzóna masszázs)  aktiválja az öngyógyító erőket, valamint pozitívan befolyásolhatja az orvosi kezeléseket, illetve gyógyítási folyamatokat gyorsíthat fel. A kezeléseken való részvétel saját felelősségre történik és nem helyettesíti sem a diagnosztizálást, sem az orvosi vagy természetgyógyászati ellátást. Gyógyulási ígéretek nem jelenthetők ki és az orvosi értelemben vett gyógyulás nem feltételezhető.