Hévíz, Fortuna u 22.
térkép/map/karta
+36 (20) 926 2888;
+36 (20) 971 6915
info@casafortuna.hu

        

Infraszauna

Árlistánk

Wellness részlegünkben üzemeltetett Delux Carbon Helsinki Infraszauna az emberi szervezetre gyakorolt számos jótékony hatását a távoli infravörös sugárzásnak illetve a szauna speciális carbon technológiájának köszönhetően fejti ki, mely a relaxáció és prevenció érdekében többszínű LED-es fényterápiával rendelkezik.
(Megjegyzés: A távoli-infravörös fény egyik jellemzője, hogy könnyen behatol az emberi szövetekbe. Akár órákig is ki lehetünk téve a távoli-infravörös sugarak hatásának, mégsem égünk le. A távoli-infravörös hő teljesen egészséges és ártalmatlan minden élő szervezet számára.)

A Carbon fűtőegységek a test egész felületét melegítik. (a hatásfok akár 20x-os is lehet)


Az új generációs Carbon fűtőegység hasznos felületének összehasonlítása a hagyományos infra fűtőegységgel:

Carbon
fűtőegység
Kerámia burkolatú
csősugárzó

 


Infraszauna felszereltség 

  • Sugárzók: 2,6 m2 fűtőfelületű, széles frekvenciájú szénszálas (carbon) fűtőegységek, melyek a legmodernebbek közé tartoznak. A Carbon fűtőegységek a test egész felületét melegítik. (a hatásfok akár 20x-os is lehet)
  • Összteljesítmény: 1820 W
  • A fűtőegység által kibocsájtott hullámok hossza 7-14 µm között változik, melyek a testbe 30-50 mm-re hatolnak be
  • Digitális sztereo, CD/MP3 lejátszó rádió, mely tökéletessé teszi az élményt
  • Ionizátoros levegő sterilizátor, mely kristálytiszta levegőt varázsol a szaunába 

Infraszaunánk carbon technológiája

Minden ember küld és kap távoli infravörös hullámokat. Az emberi test által kibocsátott hullám-tartomány 6 és 20 mikron között van. Az optimális kibocsátás 7-14 mikron közé esik, ami nagyon közel van a vízmolekula rezgésfrekvenciájához. A hasonlóság logikus, hiszen az emberi testet közel 70%-ban víz alkotja. Ezt a hullámtartományt néha “éltető sugaraknak” is nevezik, mivel testünkön különleges regeneráló hatása figyelhető meg.
A carbon hősugárzó kibocsájtása a 7-14 mikron közötti hullámtartományban mozog. Ez a vízmolekulák rezgésének vagy vibrációjának a frekvenciája. A rezgés a sejtekben felhalmozódott sejtmérgek, pl. higany, alumínium, koleszterin és egyéb mérges gázok, kén és formaldehid kioldódását okozza. Ez az optimális frekvenciájú kibocsátás az infravörös hő mélyebb behatolását teszi lehetővé, ami javítja a fájdalomcsillapítás és méregtelenítés hatékonyságát, fokozza a vérkeringést és a periférikus véráramlást.

 

 

Nehézfémek és egyéb toxinok kiizzadása távoli-infravörös sejttisztítással

A távoli infravörös sugarak el tudják távolítani a szervezetből azokat a veszélyes méreganyagokat, mint például a higany, amely gyakori okozója különböző egészségügyi panaszoknak. Az emberek bio-akkumulátorként működnek, ezért számos, a természetes öngyógyítást gátló méreganyag nem távolítható el közvetlenül a szervezetbe kerülés után. A méreganyagok tárolásra kerülnek, megakadályozva ezzel a szervezet természetes öngyógyítását.
A távoli infravörös hő kitágítja a hajszálereket és elindítja a rejtett méreganyagok feloldásának folyamatát.