Hévíz, Fortuna u 22.
térkép/map/karta
+36 (20) 926 2888;
+36 (20) 971 6915
info@casafortuna.hu

        

Hévíz

Hévíz, Magyarország egyedi látvány-, és élmény-centrumaként főképp gyógyturizmusával képes rabul ejteni az idelátogatókat. A kén és radon tartalmú hévíz köré épült város speciális kínálatával nem csak a gyógyulni vágyók, de a betegségből felépülők, valamint az egészségüket megőrizni kívánók paradicsoma. A termálvizes fürdőzés mellett a lélek is nyugalomra lel a környező park fái között. A terápiás kezelések alapja természetesen a fürdőkúra, azonban sok más, tradicionális és modern wellness kúra is felsorakozik a kínálatban.

A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A Hévízi-tó gyógyító hatása már – valószínűleg – a rómaiak által is ismert volt, erre utalnak a búvárok által az 1980-as évek elején a tóból gyűjtött pénzérmék és a tó környékén talált oltárkő. A népvándorláskori leletek is arra utalnak, hogy az erre megfordult germán és szláv népesség is használta a tavat. Hévíz írásos említése első alkalommal egy 1328-ból származó oklevélben történik, amikor a települést locus vulgarites Hewyz dictus-ként említik.

Az első tanulmány a tóról 1769-ben jelent meg, Szláby Ferenc munkája. A fürdő létrehozásában fontos szerepet játszottak a Festeticsek, akiknek a birtokába a 18. század közepén került a forrás és környéke. A fürdőélet felvirágozása legfőképpen gróf Festetics (I.) Györgynek köszönhető. Aki céltudatosan építette ki a fürdőtelepet. A mai település Hévizszentandrás és Egregy községek egyesítéséből jött létre 1946-ban.

 


Hévíz, varázslatos módon, minden érzékszervünket felcsigázza: balatoni közelségével, lombos fáival, sétaútvonalaival, gasztronómiai kínálatával, gyógy-, és wellness üdülőivel, valódi érzéki örömökben részesít...

Néhány nevezetes látnivaló:

1998-ban adták át az új héttornyú Szentlélek római katolikus templomot.
A településen áthalad az Országos Kéktúra.
Egregyen, az egykori önálló településen áll a 13. századi templom

 • Egregyi borozók
 • Egregyi Jézus szíve Templom
 • Hévíz város Pantheonja
 • Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
 • Református-Evangélikus Templom
 • Római katona sírja
 • Schulhof sétány és a Sétáló utca
 • Szent András a kereszten
 • Szoborpark
 • Történelmi villák
 • Városháza és a Városháza előtti tér, Nymphae című díszkút
 • Védett lápterület, véderdő és park


Megcsodáljuk

a tavat, a rózsaszín tavirózsák látványát, a sétány tavasztól késő őszig nyíló színpompás virágait, melyek jókedvet, frissességet és szépséget árasztanak.
Megillatozzuk 
a víz „gyógyító illatát”, a virágokat, a hangulatos kávézók teraszáról áramló kávéillatot.
Halljuk 
a madarak csicsergését reggelente ébredés után, este az éttermekbe csábító cigányzenét, de nem halljuk a megszokott nagyvárosi zajokat, a szirénát, a vonatkattogást.
Megérezzük 
a hévízi tó különleges, mediterrán jellegű mikroklímáját, főként a tó főbejáratához vezető Schulhof Vilmos sétányon.
Megtapasztaljuk
a hévízi lakosok, vendéglátók barátságos vendégszeretetét.
Megízleljük 
a zalai ízeket, a finom borokat, és miközben már mindent láttunk, megízleljük, mit is jelent az igazi pihenés.

Hévíz sokféle. Győződjön meg róla személyesen, látogasson el a városba és keresse fel természeti és műemléki látnivalóit!

A térség látnivalóiról bővebben a www.west-balaton.hu oldalon olvashat!